Skip to Navigation
Skip to Content

Go to paymentsnz main site

Programme

Day One

Tuesday, 11 November 2014

TimeProgramme*
7.45amRegistration opens
8.45 - 9.20am (35 mins)Welcome and opening address
Get to the Point
Embracing the best of NZ Inc. - positioning ourselves for what lies ahead.
Steve Wiggins, Chief Executive, Payments NZ
9.20 - 9.25am (5 mins)MC Welcome
Get to the Point
Nadine Chalmers-Ross, Master of Ceremonies
9.25 - 10.10am (45 mins)Panel 1
Get to the Point
CEO Corner - CEOs' challenge to the industry.
Panellists: Rod Drury, CEO, Xero; Stephen England-Hall, CEO, Loyalty New Zealand; Jim Quinn, Director, Payments NZ and former CEO KiwiRail; Ed Hyde, CEO, Qrious (subsidiary of Spark); Michelle van Gaalen, CEO, Pinnacle Life.
Facilitator: Simon Jensen, Partner, Buddle Findlay
Proudly sponsored by Buddle Findlay
10.10 - 10.40am (30 mins)Morning tea break
10.40 - 11.20am
(40 mins)
Keynote address
It’s a kiwi payments evolution
The Reserve Bank's outlook for our payments system and how to be a responsible NZ Inc. citizen.
Grant Spencer, Deputy Governor and Head of Financial Stability, Reserve Bank of NZ
11.20am – 12.00pm
(40 mins)
Keynote address (via video link)
It's a kiwi payments evolution
Insights on drivers and best practices from 46 global payment systems.
Dr Leo Lipis, Managing Director, Lipis Advisors, Germany
12.00 – 12.45pm
(45 mins)
Panel 2
It’s a kiwi payments evolution
Reinvention – an answer to meeting customer expectations.
Panellists: Mark Rushworth, CEO, Paymark; Caroline Ada, Country Manager New Zealand and South Pacific, Visa; Gerard Creamer, Founder of Paystation; Pete Hansen, General Manager EFTPOS NZ / Country Manager NZ Verifone; Andrew Cornell, Managing Editor of BlueNotes, ANZ.
Facilitator: Nadine Chalmers-Ross, Master of Ceremonies
12.45-1.45pm (60 mins)Lunch
 Breakout Stream 1
Mobile Payments
Breakout Stream 2
Identity & Fraud
1.45 - 2.15pm (30 mins)Presentation
What is the customer value proposition for mobile payments?
Thierry Spanjaard, Chief Editor, Smart Insights, France
Presentation
Fraud right now – the world we live in.
Aaron Pascoe, Detective Senior Sergeant, Financial Crime Unit, NZ Police
2.15 - 2:45pm (30 mins)Presentation
YQ’s journey to creating a mobile payment solution for NZ.
Mike Paranihi, Director, Founder - YQ (NZ) Limited
Presentation
The immediate future - RealMe digital identity assurance.
Mandy Smith, Head of Agency Services and RealMe, NZ Post Group
2.45 – 3.15pm (30 mins)Presentation
The journey to our NZ mobile wallet.
Rob Ellis, CEO, Semble
Presentation
The immediate future - the use of biometric identity in payments.
Dr Ted Dunstone, Chair, Technical Committee, Biometrics Institute, Australia
3.15 – 3.45pm (30 mins)Afternoon tea break
Proudly sponsored by Semble
3.45 – 4.20pm (35 mins)Keynote address
It’s what customers expect 
The economic outlook for NZ and the Asia/Pacific region and the opportunities for NZ Inc. if we are brave enough to embrace them.
Shamubeel Eaqub, Principlal Economist, New Zealand Institute of Economic Research
4.20 – 4.35pm (15 mins)Quickfire presentation 
Fintech in the Pacific - O3b
Transforming digital payment infrastructure across the Pacific.
Mike Mullis, Sales Manager Papua New Guinea/Pacific, O3b Networks 
4.35 – 4.50pm (15 mins)Quickfire presentation
An economist's view
The economic aspirations of the Pacific region and the role of payments. 
Kerry Burridge, Director, Burridge Consulting
4.50 – 5.05pm (15 mins)Quickfire presentation
A government outlook
The needs of a sovereign government in the region.
Richard Neves, Financial Secretary - Ministry of Finance and Economic Development, Cook Islands
5.05 – 5.20pm (15 mins)Quickfire presentation
A Pacific bank perspective
Customer challenges the Pacific banks are tackling head on – a Cook Island perspective.
Vaine Nooana-Arioka, Managing Director, Bank of the Cook Islands
5.20 – 5.25pmWrap up of day one
Steve Wiggins, Chief Executive, Payments NZ
5.30 – 7.00 pmBest of NZ Fine Wines Evening
7.00 – 10.00 pmConference Gala Dinner

*Note: Programme is subject to change.

Download the full two day programme pdf.png  (282kb PDF)


Back to top